Axhenda 2030/ 17 objektiva të Zhvillimit të Qëndrueshëm

Të Rinjtë e Gjelbër diskutuan për 17 Objektiva të Zhvillimit të Qëndrueshëm. Koncepti i zhvillimit të qëndrueshëm është i gjerë dhe kompleks, ai prek të gjitha sferat e shoqërisë duke harmonizuar nevojat e zhvillimit ekonomik dhe atij social, duke mbajtur gjithmonë parasysh kërkesat për mbrojtjen e mjedisit. Në këtë aspekt, ky aktivitet kontribon në njohjen …

Spread the love

Të Rinjtë e Gjelbër

Rinia është pjesa më energjike dhe vitale e Partisë së Gjelbër. Ajo është e organizuar në Forumin “Të Rinjtë e Gjelbër” . Ne jemi pjesë e Rinisë Studentore, intelektuale, aktiviste, progresiste  dhe më gjërë. Ne kërkojmë që me idetë dhe mendimet tona ta çojmë përpara shoqërinë tonë. Ne dëshirojmë që të krijojmë një sistem politik të aksesueshëm, …

Spread the love

Të Rinjtë e Gjelbër në mbrojtje të mjedisit dhe burimeve natyrore

Forumi rinor i Partisë së Gjelbër organizoi me studentë një takim me temë “Kontributi i të rinjve në mbrojtje të mjedisit dhe klimës përmes zhvillimit të politikave të gjelbra”. Në këtë takim ishin të ftuar të ndanin mendimet e tyre me të rinjtë Alisa Peçi, pedagoge e jashtme e Fakultetit të Shkencave Sociale dhe drejtuesi …

Spread the love

Koha e të rinjve

Ne, të Rinjtë e Gjelbër në Tiranë, në një takim që zhvilluam me Kryesinë e Partisë së Gjelbër, kërkuam të udhëheqim listën e këshilltarëve për Bashkinë e Tiranës.Kërkojmë të jemi zëri i mbrojtjes së rinisë, qytetarëve dhe mjedisit në këtë bashki. Kërkojmë të jemi një zë i fortë në Këshillin Bashkiak për ndalur ndotjen dhe …

Spread the love

ASAMBLEJA KOMBËTARE E TË RINJVE TË GJELBËR

Më 6 Qeshor 2019 zhvilloi punimet Asambleja Kombëtare e Të Rinjve të Gjelbër. Kjo Asamble u zhvillua në një moment të rëndësishëm politik, atë të përgatitjes së fushatës për zgjedhjet vendore të 30 Qershorit 2019. Asambleja i dha vendin e duhur momentit shumë të gëzueshëm e triumfues të Të Rinjve të Gjelbër Europian pas rezultateve …

Spread the love

Kryetari i Partisë së gjelbër, Edlir Petanaj, zhvilloi një takim me Stefan Wenzel, zv kryeministër dhe Ministër i mjedisit, energjisë dhe mbrotjes klimatike në Saksoninë e Poshtme të Gjermanisë

Kryetari i Partisë së gjelbër, Edlir Petanaj, zhvilloi një takim me Stefan Wenzel, zv kryeministër dhe Ministër i mjedisit, energjisë dhe mbrotjes klimatike në Saksoninë e Poshtme të Gjermanisë. Z.Petanaj e njohu mikun gjerman me rolin e kësaj partie në pushtetin lokal. Gjithashtu u diskutuan sfidat mjedisore si përmirësimi i gjëndjes aktuale,ulja e niveleve të …

Spread the love

FUQIZIMI I RINISË DHE INTEGRIMI

Fuqizimi i Rinisë Të rinjtë janë largpamës, inovatorë, inspirues të ndryshimit. Por tani vendi ynë nuk mund të sigurojë një perspektivë për shumë prej tyre. Sot, ankthi i të rinjve për të ardhmen dhe mosbesimi i tyre është shumë i madh. Pjesa më e madhe e rinisë e dinin se starti i tyre pas moshës …

Spread the love

BUJQËSIA DHE SIGURIA USHQIMORE

Siguria ushqimore Siguria ushqimore bazohen në perdorimin e një ushqimi të shëndetshëm dhe cilësor. Popullsia në mbarë vendin ka mundësi të gëzojë një produkt lokal, pra një ushqim të sigurtë, të shëndetshëm dhe të shijshëm. Prodhimi i ushqimeve cilësore sot është i përballueshëm për popullsinë vendase. Ne dëshirojmë të ndryshojmë sistemin aktual të prodhimeve bujqësore …

Spread the love

NJË SHQIPËRI SOCIALE

Të Gjelbrit besojnë se drejtësia dhe solidariteti janë struktura e shoqërisë tonë dhe baza për një Shqipëri të begatë. Ne jemi të pasionuar për zhvillimin e një Shqipërie Sociale dhe për politikat mbështetëse për rivendosjen e drejtësisë sociale, reduktimin e pabarazisë dhe zhdukjen e varfërisë. Ne e vlerësojmë kontributin e qytetarëve, shoqatave dhe iniciativat lokale …

Spread the love

EKONOMIA E GJELBËR DHE PUNËSIMI

Nuk mund të kemi një qendrueshmëri mjedisore pa patur njëkohësisht dhe një zhvillim të qëndueshëm  në fushën sociale dhe ekonomike. Ne dëshirojmë të kemi një zhvillim të qëndrueshëm, që nuk ndërtohet mbi shfrytëzimin e pamëshirshëm të burimeve natyrore si dhe mbi shkatërrimin e mjedisit. Synimi kryesor i tij duhet të jetë që t´i plotësojë nevojat …

Spread the love