Thomas Waitz, Kryetar i Partisë Gjelbër Europiane u takua me Të Gjelbrit e Shqipërisë

Një nga aktivitetet më të rëndësishme, ku ai mori pjesë, ishte Konferenca Kombëtare e organizuar nga Të Gjelbrit.  Në përshëndetjen që ai bëri në hapje të punimeve të Konferencës, jo vetëm përgëzoi arritjet e deritanishme të Partisë së Gjelbër të Shqipërisë, anëtare me të drejta të plota në familien e gjelbër europiane por gjithashtu përcolli …

Spread the love

Përse zgjedhin të jenë të gjelbra

Ishte kjo tema e seminarit frymëzues për fuqizimin e rolit të gruas në shoqëri, zhvilluar në Tiranë, nga rrjeti i grave të gjelbra Fjala “E Gjelbër” mund t’i bëjë njerëzit të besojnë se Partitë e Gjelbra merren vetëm me çështje mjedisore kur në fakt në themelet e filozofisë së të Gjelbërve qëndron fuqizimi i demokracisë, …

Spread the love

Eurodeputeti Niklas, takon të Rinjtë e Gjelbër

Disa nga çështjet që u diskutuan në këtë takim ishin: Përshtatja me realitetin e ri në kohën e pandemisë; Strategjia e BE-së për Ballkanin Perëndimor dhe Shqipërinë; Ndryshimi i Klimës dhe Sfidat Mjedisore; Eurodeputeti Niklas, ndau me të Të Rinjtë e Gjelbër mendimet e tij dhe opinionin e Të Gjelbërve Europian për këtë çështje. Ai foli për …

Spread the love

Rrjeti i Grave të Gjelbra

Rrjeti i Grave të Partisë së Gjelbër të Anglisë dhe Uellsit zhvilloi një takim nëpërmjet platformës ZOOM, me Gratë e Gjelbra Shqiptare. Ky takim u zhvillua në kuadër të programit të bashkëpunimit midis dy partive të gjelbra. Synimi kryesor i këtij takimi ishte krijimi i rrjetit të Grave të Gjelbra në Shqipëri dhe hartimi i një …

Spread the love

Klima po ndryshon, jeta dhe e ardhmja jonë po shkatërrohen!

Të Rinjtë e Gjelbër organizuan një sërë aktivtetesh në fundjavë me temën: Klima po ndryshon, jeta dhe e ardhmja jonë po shkatërrohen Për ne si të rinj problemi i ndryshimeve klimaterike duhet të marrë zgjidhje sa më parë pasi kërcënon seriozisht jetën tonë dhe të ardhmen. Kjo është dhe detyra jonë, sfida jonë, për të …

Spread the love

Thomas Waitz, Kryetar i Partisë së Gjelbër Europiane takohet me Kryesinë e Partisë së Gjelbër të Shqipërisë

Thomas Waitz, Kryetar i Partisë së Gjelbër Europiane dhe Deputet i Parlamentit Europian zhvilloi një takim në platformën zoom, me kryesinë e Partisë së  Gjelbër në Shqipëri. Në këtë takim u diskuta rreth zhvillimeve të fundit në Shqipëri dhe përpjekjeve që po bëhen në drejtim të integrimit të shpejtë të vendit në BE. Z. Waitz, …

Spread the love

Le të hapim një faqe të re politike, miqësore dhe bashkëpunuese me mjedisin

Edlir Petanaj drejtuesi i Të Gjelbërve  zhvilloi nje  Takim me Studentët e Universitetit “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit në Ditën Botërore të Mjedisit . Çdo datë 5 Qershor, është një mundësi që ne të mendojnë rreth efekteve negative të shkatërrimit të mjedisit, si në Elbasan ashtu edhe në të gjithë vendin. Kjo është një ditë kur të …

Spread the love

Këshilltarët lokalë të Partisë së Gjelbër takim me Partinë e Gjelbër të Anglisë & Uellsit

Këshilltarët lokalë të Partisë së Gjelbër zhvilluan një takim me drejtues të Partisë së Gjelbër të Anglisë dhe Uellsit dhe Znj. Amy Heels, këshilltare në Bashkinë e Brighton & Hove. Këshilltarët e Partisë së Gjelbër kërkuan mbështetjen e kolegëve të tyre anglezë për krijimin e “Akademisë së Këshilltarëve të Gjelbër” e cila do të shërbejë jo vetëm …

Spread the love