Category «DEKLARATA»

Alternativa e Gjelbër për Shqipërinë

Të Gjelbrit së bashku me disa shoqata ambientaliste dhe më gjerë krijuan rrjetin “Alternativa e Gjelbër për Shqipërinë”. Rrjeti i Gjelbër fokusohet në fushën e mjedisit dhe të çështjeve që lidhen me të: zhvillimi i qendrueshëm, barazia gjinore në pjesëmarrjen dhe përfshirjen në politikat e gjelbra, të drejtat e njeriut etj. Përveç organizatave krijuese të …

Spread the love

Lumi Vjosa të shpallet Park Kombëtar

Partia e Gjelbër e Shqipërisë mbështet fuqishëm nismën e organizatave mjedisore për të shpëtuar lumin Vjosa nga hidrocentralet dhe i kërkon qeverisë të shpallë Vjosën ‘Park Kombëtar’. Vjosa është lumi që lidh Shqipërinë me Europën, është pasuri dhe trashëgimi jo vetëm kombëtare por edhe Europiane. Të Gjelbrit Europian (European Green Party) dhe Grupi i Gjelbër …

Spread the love

Të veprojmë urgjentisht për të mbrojtur mjedisin, burimet natyrore dhe klimën

Të Rinjtë e Gjelbër dega lokale e Elbasanit, organizuan një konferencë për shtyp gjatë “Javës së Gjelbër” në Elbasan me temë: Të veprojmë urgjentisht për të ruajtur mjedisin, burimet natyrore dhe klimën Java e Gjelbër e zhvilluar në qytetin e Elbasanit, është një mundësi që ne të mendojnë rreth efekteve negative të shkatërrimit të mjedisit, …

Spread the love

Të ndalim me “Votë” shkatërrimin e mjedisit dhe burimeve natyrore

Me anë të kasaj deklarate politke Partia e Gjelbër i bënë thirrje qytetarëve, të rinjve, shoqërisë cilive ambientaliste të bashkohemi së bashku për të ndalur shktërimin ë mjedisit dhe burimet natyrore. Ndotja dhe shkatërrimi i burimeve natyrore në vendin tonë po kërcënojnë seriozisht mjedisin, Zgjidhja e problemeve mjedisore dhe ndalimi i shkatërrimit të burimeve jo …

Spread the love

Vetëm një politikë e gjelbër mund ta shpëtoj planetin nga shkatërimi

Ngrohja Globale dhe konsumini i të gjithë burimeve natyrore të planetit janë dy sfidat  më të mëdha të njeriut nga të cilat varet mbijetesa.Frika është se, me shpejtësi po i afrohemi  rritjes me 2 gradë të temperaturave krahasuar me nivelet paraindustriale, pamvarësisht marrjeshjes nga qeveritë e botës të vitit 2015 , të cilat u angazhuan …

Spread the love

Zgjidhni një të ardhme të Gjelbër për Shqipërinë

             Nuk ka patur më parë periudhë më të volitshme sesa tani për të votuar Partinë e Gjelbër. Nëse dëshironi të reagoni dhe veproni konkretisht mbi ndryshimin klimaterik, dhe jo vetëm të flisni për të, më parë votoni Partinë e Gjelbër. Nëse dëshironi që e ardhmja të rezultojë në një Shqipëri, me ujë të kulluar, …

Spread the love

Të Ndalim me Votë Shkatërrimin e Mjedisit

U bënë vite, po aq sa është vetë tranzicioni ynë, që shoqëria civile proteston ndaj ndotjes së ajrit, shkatërrimit të mjedisit, ndërtimit të centraleve nukleare, importimit të OMGj-ve, importit të plehrave, e të tjera probleme mjedisore, por deri më sot asnjë politikë qeverisëse nuk ka ndërmarrë hapa konkrete për të ndalur shkatërrimin e mjedisit dhe …

Spread the love

Ne duhet të ndyshojmë politikën në funksion të mjedisit

U bënë vite që ne protestojmë për mjedisin, protestojmë ndaj politikave që po e shkaterojnë atë. Por situata mjedisore sa vjen dhe përkeqesohet. Kjo situatë duhet të marrë fund. Nese ju qytetarë dëshironi realisht të ndikojmi pozitivisht në përmirësimin e kësaj katastrofe mjedisore tani është koha ti bashkoheni Partisë së Gjelbër. Nëse dëshironi që e …

Spread the love

Vendi juaj ka nevojë për ju!

Vendi juaj ka nevojë për ju! Ky është apeli që vjen në 50 vjetorin e ditës së tokës nga Të Rinjtë e Gjelbër. Dita ndërkombëtare të Tokës konsiderohet ndryshe si dita e apelit ndaj problemeve mjedisore dhe zgjidhjeve të tyre. Në këtë ditë të rëndësishme, Të Rinjtë e Gjelbër përmes zgjidhjeve digitale, diskutuan online mbi …

Spread the love

PARTIA E GJELBËR ËSHTË PARTIA E PROGRESIT REAL

Ne udhëhiqemi nga mendime, ide dhe vlera të një epoke të re kohore për shekullin e njëzet e një. Ne mendojmë globalisht si pjesë e Partisë së Gjelbër Europiane, veprojmë lokalisht si pjesë e politikës Shqiptare në të 12 Qarqet me një anëtarësi, e cila përfaqëson brezin e ri. Ne duam që gjurmët që lëmë …

Spread the love