Alternativa e Gjelbër për Shqipërinë

Të Gjelbrit së bashku me disa shoqata ambientaliste dhe më gjerë krijuan rrjetin “Alternativa e Gjelbër për Shqipërinë”. Rrjeti i Gjelbër fokusohet në fushën e mjedisit dhe të çështjeve që lidhen me të: zhvillimi i qendrueshëm, barazia gjinore në pjesëmarrjen dhe përfshirjen në politikat e gjelbra, të drejtat e njeriut etj. Përveç organizatave krijuese të …

Spread the love

Barazia gjinore sot, do të na siguronte një të ardhme të qëndrueshme neser

Të Gjelbërit ftojnë gruan të marrë pjesë plotësisht në të gjitha sferat ekonomiko- shoqërore si dhe kërkojnë për një pjesëmarrje dhe përgjegjësi individuale të burrave në të gjithë aktivitetet shoqërore joekonomike. Diskriminimi në bazë gjinie në të gjitha sferat e jetës kulturore dhe shoqërore duhet të jetë i ndaluar. Duhet të kemi aksione pozitive për …

Spread the love

Të gjelbrit japin alarmin për ndotjen e ajrit

Ndotja e ajrit në po shkurton jetën e qytetarëve! Të gjelbërit kërkojnë të sensiblizojnë qytetarët për nivelet e larta të ndotjes dhe pasojat katastrofale të saj. Ndotja e kryeqytetit dhe disa qyteteve të vendit është kthyer në armikun kryesor të jetës së qytetarëve. Ajo është sot 3-4 herë më e lartë se normat e BE-së. …

Spread the love

Bashëpunimi i shoqërisë civile me Të Gjelbrit do të krijonte një grupim të fuqishëm me ndikim në vendimarrje për zhvillimin e politikave të gjelbra

Bashkë me aktivistë rinor zhvilluam një bashkëbisedim për sfidat e vendit me Europarlamentarin Kryeatar i Partisë së Gjelbër Europiane Thomas Waitz. Të Rinjtë e Gjelbër së bashku më përfaqësues të shoqërisë civile në kuadër të një diskutimi konstruktiv e vumë theksin në zgjerimin e politikave të gjelbra në Shqipëri, si një domosdoshmëri që ka përfshirë …

Spread the love

Le të punojmë të gjithë  së bashku për një Shqipëri të Gjelbër!

Të Rinjtë e Gjelbër  sot,  në  Ditën Botërore të Mjedisit organizuan një aktivitet në mbrojtje të kauzës tonë lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare në zhvillimin e më tejshëm të poltikave të zhvillimit të qëndrueshëm. Sot, në  Ditën Botërore të Mjedisit ne, Të Rinjtë e Gjelbër, i bashkohemi shoqërisë, komunitetit  dhe iniciativës globale që të riangazhohemi për …

Spread the love

Të Gjelbrit një realitet politik

Edlir PETANAJ  Kryetar i Partisë së Gjelbër            Kur flitet për krizën mjedisore, mendoj që zgjidhja në radhë të parë është politike. Politika është përgjegjësja kryesore për shkatërrimin e mjedisit me vendimet që merr. Deri më sot ne nuk kemi pasur një politikë të ndershme dhe miqësore me mjedisin dhe burimet natyrore. Pra ajo që …

Spread the love

Partitë e Gjelbra po bëhen përcaktuese me rritjen e tyre

Nga Edlir PETANAJ  Kryetar i Partisë së Gjelbër Një valë e gjelbër shprese po përfshin Europën. Përfaqësuesit e kësaj lëvizje nuk janë më radikalët ekologjik të viteve 80, që sfiduan politikën e kohës, por sot ata janë përfaqësues të një politike reale që kërkon transformimin e gjelbër për të luftuar ndryshimet klimatike dhe për të …

Spread the love

Ngrohja globale sfida jonë mjedisore

Nga Edlir PETANAJ  Kryetar i Partisë së Gjelbër Tashmë nuk ka dyshim se njerëzit, me veprimtarinë e tyre, kanë bërë që Toka të shënojë temperatura rekord të larta. Kjo gjë është e konfirmuar nga Raporti i Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe shumë grupe ekspertësh dhe shkencëtarësh. Raporti pohon se ne jetojmë në një planet …

Spread the love

Koha për të patur një zë të fortë qytetar dhe politik pro mjedisit

Nga Edlir PETANAJ  Kryetar i Partisë së Gjelbër Mjedisi duhet konsideruar si shtëpia jonë e përbashkët. Kontributi dhe angazhimi i gjithësecilit është i pazëvendësueshëm. Në këtë kontekst një shtyllë kryesore e  strategjisë për përmirësimin e situatës mjedisore është rritja e nivelit të ndërgjegjësimit dhe edukimit qytetar në mbrojtje të mjedisit. Sot kemi një sërë organizmash …

Spread the love

Të Rinjtë e Gjelbër zhvilluan Asamblenë e Përgjithshme, e pranishme edhe përfaqësuesja e (FYEG), Wanja Kaufmann

Asambleja e Përgjithshme e Të Rinjve të Gjelbër u mbajt më 5 dhjetor 2021 në Tiranë Kjo ngjarje është organizimi më i rëndësishëm i vitit pasi është dita kur bordi i ri i administrimit caktohet, ndryshon, miraton ose refuzon rezolutat politike, ndryshimet në platformën politike, planin strategjik dhe statutet. Në këtë asamble morën pjesë delegatë …

Spread the love